Rocklegendaren Tom Petty har lämnat oss

Tom Petty
Bild: Wikimedia Commons
Sent i går kväll nåddes vi av att den amerikanske rockmusikern, sångaren, låtskrivaren och skådespelaren Tom Petty är död. Han drabbades av ett hjärtstillestånd i sitt hem i Malibu, Kalifornien och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Han blev 66 år gammal.

Pettys manager Tony Dimitriades skriver i ett uttalande från familjen på Twitter att Tom Petty dog 20.40 på måndagen, lokal tid.

”Vi är förkrossade att meddela det allt för tidiga dödsfallet av vår far, make, bror, ledare och vän Tom Petty. Han dog fridfullt omringad av familj, bandmedlemmar och vänner”.

Petty blev känd i mitten på 70-talet som frontfigur i bandet Tom Petty and the Heartbreakers vars musik blivit stilbildande för flera genrer. Bandet blev intagna i Rock and Roll Hall of Fame år 2002. Tillsammans gav de ut hits som ”American girl”, ”Free falling”, ”Don’t Come Around Here No More”,  ”Learning to Fly” och ”Listen to my heart”.

Parallellt med sitt spelande i Heartbreakers gjorde Tom även en del soloprojekt, t ex var han på 80-talet med och bildade supergruppen Traveling Wilburys, där även Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne och Roy Orbison ingick.