Marica Johansson får sparken från Kommunfastigheter

Marica Johansson
Marica Johansson lämnar posten som VD för Kommunfastigheter.

Marica Johansson som tillträdde tjänsten som Eskilstuna Kommunfastigheters VD för ganska exakt ett år sedan får nu sparken från sin tjänst. Skälet skall vara att Johansson inte satt kommunens utveckling i första hand.

— Hon har inte riktigt tagit till sig kulturen i Eskilstuna, säger Bertil Andersson (M), styrelseordförande i Kommunfastigheter till Eskilstuna-Kuriren.

Beslutet togs av en enhällig styrelse under ett extrainsatt möte i tisdags. Internt inom bolaget ska det inte ha funnits några meningsskiljaktigheter enligt styrelsens ordförande Bertil Andersson. Problemen ska istället kretsat kring kontakterna med Eskilstuna kommun och dess olika förvaltningar.

— Vi har haft olika meningar helt enkelt. Det har dragit ut på tiden innan vi kunnat lösa olika frågor, det har skavt lite för mycket och vi har inte kunnat lägga konflikter bakom oss. Vi har kommit till vägs ände och dragit konsekvenserna av det, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Marica Johansson får enligt gällande anställningsavtal behålla sin lön på 115 000 kr i månaden under ett år. Skulle hon däremot hitta ett nytt jobb så räknas den anställningen av. Nu går distriktschef Fredrik Elf in som tillförordnad VD tills en ersättare hittas.

 

Se tidigare artikel

Marica Johansson ny VD