Eskilstunas första LSS-boende för barn

LSS-boende
Eskilstunas första LSS-boende för barn byggs i Lundby.
Nu startar bygget av Eskilstuna första LSS-boende för barn med funktionsnedsättningar. I torsdags den 5 oktober påbörjades pålningen i Lundby.

Snart får de barn från Eskilstuna som har mer omfattande funktionsnedsättningar möjligheten att kunna bo på hemorten i närhet av familj och andra närstående. Eskilstuna får ett specialanpassat LSS-boende för fyra barn. Boendet byggs i korsningen Flackstavägen/Hörnedalsgatan, vid Lundbyskolan och ska vara klart i juli nästa år. Då kan barn, som nu bor i andra kommuner, få flytta hem till Eskilstuna.

– Det är en bra möjlighet för barn med funktionsnedsättningar att få bo nära sina familjer och i vardagen kunna träffa sina syskon och föräldrar, säger Ann-Christin Jansson, enhetschef för Stöd och Service.

Budgeten för boendet är 11,9 miljoner.

1 Trackback / Pingback

  1. Oro när allt fler barnboenden byggs | Tidningen LEVA

Kommentarerna är stängda.