Vinst borta för Guif mot Skövde

vinst borta för Guif mot SkövdeDet blev vinst borta för Guif mot Skövde i söndagens match efter underläge i halvtid med tre bollar. Det var första vinsten på de fem senaste mötena mot Skövdelaget i Handbollsligan.

Första halvlek började annars jämt med bra spel från bägge lagen innan Skövde drog ifrån i den senare delen av halvleken med sina snabba kontringar. Lagen gick till halvtidsvila med ledning för hemmalaget med 16-13.

I andra halvlek var det Guif som startade bäst och drog ifrån resultatmässigt med fem raka mål. Mycket tack vare det 5-1 försvar som Skövde inte hade något motmedel mot. Guif kunde sedan bevaka sin ledning hela vägen till slutsignalen och vann till slut med 29-25.

Tack vare söndagens tvåpoängare fortsätter Eskilstuna Guif jakten på slutspelsplatser. Efter åtta spelade matcher in på säsongen står laget på fem vinster och ligger på en sjätteplats i tabellen. Emil Hansson blev bäste poängplockare för eskilstunalaget med sina sju mål.