Nu kommer Rocka sockorna – musiktävlingen

Att Rocka sockorna – det vill säga att bära olika strumpor – har blivit en populär företeelse som hyllar olikheter. Nu kommer musiktävlingen med samma tema. Musiker och band i hela Sverige bjuds in att vara med. Kända artister som Sabina Ddumba och Pa Modou Badjie finns i juryn. Bakom tävlingen står Svenska Downföreningen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Alla band och musiker oavsett genre eller sound kan vara med i den nya Rocka sockorna – tävlingen. Vinsten är inspelning av låt och video i professionell studio. I juryn sitter ”Så mycket bättre”-aktuella artisten Sabina Ddumba, Pa Modou Badjie från bandet Panetoz, Rocka sockorna-experterna Klara Lüning och Rasmus Wallin samt musikaltextförfattaren Emma Sandanam, som initierade och skrev originallåten ”Rocka sockorna”.

– Det gäller att charma eller imponera på juryn med sin egen tolkning av Rocka sockorna-låten. Sedan kan drömmen slå in. Vår originalsång är utgångspunkt men det är helt fritt att välja vilken genre eller sound som helst, i bästa ”Så mycket bättre”-anda, säger Svenska Downföreningens ordförande Veronica Magnusson Hallberg.

Svenska Downföreningen arrangerar tävlingen tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan.

– Vi på Studieförbundet Vuxenskolan tycker att det är en mänsklig rättighet för personer med funktionsnedsättning att synas i det offentliga rummet på lika villkor. Därför är det självklart för oss att hjälpa till och rocka sockor, säger Kjell Stjernholm, utvecklingsledare och samordnare, Studieförbundet Vuxenskolan.

Fakta om Rocka sockorna-tävlingen

Tävlingsbidrag kan skickas in under hela hösten, fram till och med den 17 december.

Alla bidrag publiceras på rockasockorna.se/musiktävling. Här finns också fullständiga tävlingsvillkor.

Vinnaren presenteras den 1 februari och får sedan spela in sin tolkning med tillhörande musikvideo i professionell studio. Musikvideon lanseras den 1 mars 2018. Det blir också en livespelning för vinnarbandet, på den stora Rocka sockorna-festen på Världskulturmuseet i Göteborg den 18 mars 2018