AFC nära att åka ur allsvenskan

AFC nära att åka ur allsvenskan
Foto: Jörgen Carlsson – www.fotamera.se

AFC Eskilstuna hade behövt vinna lördagens hemmamatch på Tunavallen inför 2177 åskådare mot Elfsborg. Efter förlusten med 2-3 är nu AFC nära att åka ur allsvenskan.

Det började dock bra med Fered Alis nick till 1-0 redan efter ett par minuters spel. Lyckan blev dock kortvarig då Elfsborgs Issam Jebali kvitterade till 1-1 på en hörna i 26:e minuten. Gästande Elfsborg från Borås tog sedan över mer och mer av spelet och var vassare i allt fram till halvtidsvilan.

En kvart in på andra halvlek skjuter Elfsborgs Jebali en snyggt skruvad frispark förbi en chanslös målvakt i AFC. Hemmalaget lyckas svara i den 70:e minuten med en kanon av Chidi Omeje, 2-2 och det var fortfarande match.

Än en gång är lyckan kortvarig då gästerna minuten senare tar över ledningen via mål av Viktor Prodell. AFC får senare ett mål bortdömt för en tveksam offside i den 78:e minuten. Elfsborg håller därefter effektivt undan de sista minuterna och fastställer slutresultatet 2-3.

Det ser nu mycket mörkt ut för nykomlingen AFC Eskilstuna i årets allsvenska. Laget måste nu vinna bägge sina kvarvarande matcher samtidigt som övriga lag i botten tappar poäng. Annars är det nedflyttning till Superettan nästa säsong som gäller.