Hälsonyttiga ägg en svensk favorit

svenska äggAtt ägg är nyttigt, proteinrikt och prisvärt är något som svenska folket verkar ha koll på enligt en attitydundersökning som branschorganisationen Svenska Ägg låtit göra. Hela 46 procent menar att ägg är världens bästa livsmedel.

Ägg är ett mycket uppskattat livsmedel, 16 procent uppger att de äter dessa varje dag och 48 procent äter dem flera gånger i veckan, detta enligt den undersökning som genomfördes under september månad av CMA Research.

Att ägg också är nyttig kost är något som svenska folket har bra koll på. Drygt sju av tio menar att ägg är ett av de mest näringsrika livsmedel som man kan äta.

Läs mer om undersökningen på svenskaagg.se


Ägget och hälsan

Ägg har länge ansetts som ohälsosamt på grund av att det innehåller kolesterol som påverkar hjärtat negativt. Resultat från forskning har gjort att denna inställning har ändrats. Våra celler behöver en viss mängd kolesterol och vår egen kropp framställer betydligt mer kolesterol än vad vi får i oss med födan.