Hoppet ute för AFC Eskilstuna – superettan nästa år

allsvenskanJönköping Södra stängde definitivt dörren till fortsatt spel för AFC i allsvenskan genom sin 2-0 seger mot Kalmar FF. Med sig i fallet till superettan dras även Halmstad BK som åker ur för tredje gången på 2010-talet.

AFC Eskilstuna som gjorde debut i allsvenskan i fotboll för herrar denna säsong har den mesta tiden ockuperat sista platsen i tabellen. Laget gjorde dock en uppryckning under hösten, mycket tack vare den nye tränaren Michael Jolley som tillträdde i juni.

Nu återstår bara en match borta mot HBK på lördag för AFC, en betydelselös match förutom att den ger en chans för laget att undvika den så försmädliga sista platsen. Och det är just Halmstad som AFC kan peta allra längst ned vid en vinst, HBK har 20 poäng mot AFC:s 19.