Fibra satsar stort och bygger ut fibernätet i Eskilstuna

FibraI Eskilstuna pågår just nu en omfattande utbyggnation av det kommunägda stadsnätet som drivs av Fibra AB. Ett byggbeslut är taget och arbetet med att bygga ut och erbjuda stadsnätet till över 2000 hushåll är redan påbörjat och planeras att vara genomfört under sommaren 2018.

Utbyggnationen är ett viktigt steg närmare det mål som Eskilstuna Kommun har gällande antal ansluta hushåll i kommunen och handlar i slutändan om att säkra tillgången av bredband för samtliga invånare.
Utbyggnationen gäller ca 20 bostadsområden i Eskilstuna, t ex Mesta, Djurgården, Borsökna och Mälby. Du hittar alla områden på www.fibra.se/anslut/utbyggnationer/

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda Eskilstunaborna en anslutning till Stadsnätet som har det största urvalet av tjänsteleverantörer på marknaden. Med kommunen som ägare kan kunderna känna sig trygga med att vi finns kvar på den lokala marknaden och är tillgängliga om problem skulle uppstå, säger Benny Larsson, Stadsnätschef på Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö.

Fibra erbjuder ett öppet stadsnät

– Responsen har varit mycket positiv i Eskilstuna på vårt erbjudande och många kunder ser fördelarna med en långsiktig trygg leverantör av ett öppet stadsnät. Det känns roligt och inspirerande att kunna bidra till utbyggnaden av bredband inom Eskilstuna kommun. Utbyggnaden handlar inte bara om teknik utan är också en demokratisk fråga i det längre perspektivet, säger Jonas Rigner, VD på Fibra AB.