United avslutade med vinst hemma

United avslutade med vinst hemma
Olivia Schoug blev matchvinnare med sitt 2-1 mål. Foto: Anders Henrikson

Eskilstuna United avslutade med vinst hemma mot Vittsjö i säsongens sista match med 2-1. I och med segern hamnade laget på bronsplats i årets Damallsvenska efter vinnande Linköpings FC och tvåan FC Rosengård.

Det var viktigt att vinna denna match för att kunna knipa en hedersam tredjeplats. Vid en förlust kunde fyran Piteå, som samtidigt spelade borta mot Djurgården, gå om United i tabellen.

Det började dock inte speciellt bra för hemmalaget. Redan efter någon minuts spel kunde Vittsjös Johanna Sällström peta in 0-1 bakom Uniteds målvakt Britta Elsert Gynning. Och det var ett frustrerat och nervöst hemmalag som inte fick något att stämma resten av första halvlek.

Ut till andra halvlek som ett nytt lag

Pausvilan verkade ha gjort gott åt spelarna i United som till andra halvlek kom ut och spelade skickligt och inspirerat. Vaila Barsley nickade in en hörna i den 56:e minuten, slagen av Olivia Schough och reducerade därmed till 1-1. Olivia som sedan själv tryckte in 2-1 när det var knappa halvtimmen kvar.

Eskilstuna United kunde hålla undan resten av matchen tack vare fortsatt bra spel och fick till slut jubla inför en blygsam hemmapublik på 352 personer i novemberkylan på Tunavallen.