Handbollslandslaget spelar match i Eskilstuna

handbollslandslaget
Mattias Zachrisson. Foto: Svenska handbollslandslaget.
Handbollslandslaget med forna GUIF:arna Mattias Zachrisson och nuvarande förbundskaptenen Kristján Andrésson möter Kroatien i STIGA Sports Arena den 5 april, 2018.

Handbollslandslaget spelar i januari EM i Kroatien och ställs bland annat mot hemmanationen i gruppspelet i Split. Förutom EM-medaljerna står även direktplatser och bättre rankning i avslutande kvalspel i juni. VM-biljetter delas ut till de tre bästa lagen förutom Frankrike, Danmark och Tyskland, som i egenskap av regerande världsmästare och VM-värdar är direktkvalificerade.

– Oavsett om vi redan i EM säkrar en VM-biljett eller om vi behöver förbereda oss för kval i juni vill vi möta motstånd som håller riktigt hög klass och det får vi göra när Kroatien tackat ja till att komma till Sverige, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson, som för första gången får leda landslaget i sin hemstad.

– Eskilstuna kommer alltid att vara hemma för mig och jag ser verkligen fram emot att få spela med landslaget där inför släkt och vänner. Den nya arenan är riktigt bra och jag hoppas att det blir fullsatt mot Kroatien. Det kommer att bli riktigt häftigt, säger en annan Eskilstunaprofil, Mattias Zachrisson.

– Det blir speciellt att representera Sverige i min hemstad, men det viktigaste för mig är att vi får möjlighet att spela mot motståndare i världsklass, vilket vi får då Kroatien kommer, säger Kristján Andrésson.

Biljetterna till matchen mot Kroatien i Eskilstuna släpps den 18 december på handboll.ebiljett.nu

Källa: Destination Eskilstuna