Tåg ersätts med bussar mellan Eskilstuna och Läggesta

med bussarI samband med att Trafikverket bygger ut dubbelspår mellan Eskilstuna och Läggesta, ersätter SJ tillfälligt tågtrafiken med bussar i bägge riktningarna. Även resenärer till och från Örebro kan komma att påverkas.

Från och med lördagen den 9 december och fram till och med natten mot lördagen den 16 december genomför Trafikverket ett arbete med att bygga ut dubbelspår mellan Eskilstuna och Läggesta. Ett arbete som genomförs för att öka kapaciteten och förbättra punktligheten.

Under denna period kommer samtliga av SJs tåg på sträckan att ersättas med bussar i vardera riktningen. Bussresan beräknas leda till en ökad restid på upp till 30 minuter till och från Stockholm. Även vissa avgångar mellan Örebro och Eskilstuna påverkas och ersätts med buss, tillsammans med en ökad restid på upp till 60 minuter.

För den senaste trafikinformationen uppmanas resenärerna att se över sina kommande resor via SJs app eller hemsida.

Hållplatser för ersättningsbuss

Eskilstuna: Hållplats D, 150 meter till vänster om stationshuset.
Strängnäs: Nya bussterminalen till vänster om stationen.
Läggesta: Hållplats C, till vänster om stationshuset.