Scenkonst Sörmlands lunchkonserter våren 2018

Scenkonst Sörmlands lunchkonserter
Sator Trio (representerad av Heikki Kiviaho tvåa från höger), tillsammans med Scenkonst Sörmlands musiker.
Foto: Micke Sandström.
Scenkonst Sörmlands lunchkonserter våren 2018 inleds 24 januari i Eskilstuna. Vårens konsertserie innehåller spännande gränsöverskridande musikaliska möten. Här samsas klassiska världspianister, brasilianskt sväng, jazziga toner, visor och rock´n roll.

Först ut på Scenkonst Sörmlands lunchkonserter den 24 januari är Carte Blanche. Världspianisten Martin Sturfält trakterar Steinwayflygeln och Scenkonst Sörmlands Åsa Karlberg på flöjt, Anette Kumlin på oboe och Camilla Arvidsson på violin visar sina egna personliga, konstnärliga och musikaliska uttryck.

På alla hjärtans dag, den 14 februari, gästas scenen av rytmisk brasiliansk musik med Morango. Trion består av den hyllade sångerskan Karolina Vucidolac, som turnerat i Sverige och Brasilien, Tobias Grim på gitarr och slagverkaren Finn Björnulfson som kommer från Håkan Hellströms band.

Den 7 mars upplåts scenen för Fine and mellow. Jazzsångerskan Anna Sise och pianisten Martin Sjöstedt hyllar jazzens bluesdrottning Billie Holliday. Med tolkning direkt från hjärtat får vi ta del av Billie Hollidays stormiga liv till Anna Sises djupa och nyanserade röst.

Den 28 mars blir det Strövtåg i Gamla och Nya Världen med Duo A&O som är Agnes Lindberg på violin och Olle Lindberg på gitarr, samt Scenkonst Sörmlands oboist Anette Kumlin. De bjuder på en kryssning mellan Europas och Amerikas musikaliska kulturarv med sång och musik från Mozart och Schubert till The Great American Songbook och Monica Zetterlund.

Den 18 april dyker IRIS Vocals upp. Denna sångarkvartett som består av Agnes Börsbo, Ida Hammarbacken, Amanda Ginsburg och Agnes Grahn bjuder på stämsång från visa, folkmusik till pop – i egna arrangemang.

Sist ut den 9 maj är det Sator Trio (bilden) som får konsertlokalen att skaka fram sommaren ankomst med rock´n roll ur låtarkivet. Eskilstunas musikprofil, Heikki Kiviaho, tillsammans med Chips Kiesbye och Kent Norberg, utgör en del av rockbandet Sator Trio. I ett unikt musikaliskt möte med Scenkonst Sörmlands musiker Åsa Karlberg, Anette Kumlin och Camilla Arvidsson avslutas vårens lunchkonsertserie.