Eskilstuna-gymnasten Emma Larsson avslutar sin karriär

Eskilstuna-gymnasten Emma Larsson
Emma har valt att avsluta sin karriär.

Eskilstuna-gymnasten Emma Larsson har beslutat att avsluta sin gymnastikkarriär. På EGFs hemsida publicerar Emma ett långt personligt brev där hon beskriver hur beslutet vuxit fram.

Bland annat skriver hon:
”Efter en del motgångar det sista året så känner jag att jag har kommit längre och längre bort varje gång och har inte hittat min väg tillbaka igen (…) Jag brann för gymnastiken under lång tid, men jag känner inte samma motivation och driv längre (…) Jag känner att jag har nått mitt slut nu”

Hon skriver vidare:
”Jag är så enormt tacksam för alla dessa år som elitgymnast. Jag hade inte velat ha det på något annat sätt och jag kan känna mig stolt över vad jag har åstadkommit under dessa år. Jag kommer alltid se tillbaka på detta med ett varmt hjärta och ett leende på läpparna.”

Hon är väldigt glad att hon nådde sitt stora mål att delta i ett OS (Rio 2016), och hon berömmer också sin klubb EGF som hon alltid känt sig hemma i. Emma ser också fram emot ett fortsatt engagemang i föreningen både i form av som ledare och som gymnastikambassadör!

Emma Larssons främsta resultat under åren:
  • 1 Världscupsguld (bom) 2015 samt 2 Världscupssilver 2016. (bom och fristående)
  • JNM och NM- guld 2013 resp. 2014
  • OS i Rio 2016 – Bästa svenska placering i modern tid.

Läs Emmas brev på Eskilstuna Gymnastikförenings hemsida »