Janssons frestelse är räddad – ansjovislagret är påfyllt

Janssons frestelseEn av julbordets läckerheter, Janssons frestelse, är säkrad denna jul. Förra årets oro, framförallt från gourmén Edward Blom, över eventuell brist på ansjovis är bortblåst.

På Orkla Foods Sverige anläggning i Kungshamn har 5 miljoner burkar med Abba Grebbestad ansjovis tillretts och packats. Totalt räcker det till cirka 20 miljoner portioner Janssons frestelse. Det borde räcka.

– Det känns bra att vi har säkrat ansjovisen till svenskarnas julbord med 5 miljoner burkar. Kryddningen i ansjovisen är en väl bevarad hemlighet som gått i arv i flera generationer. Ansjovisen ger den rätta sältan och den goda smaken på Janssons frestelse, som är en central maträtt på våra julbord. Trots sin popularitet så tror vi att 20 miljoner portioner räcker, säger Malou Wik Yeung, marknadschef.

Den klassiska julrätten tillagas av potatis, grädde, gul lök och naturligtvis ansjovis. För att få den traditionella smaken kräver Jansson klassiskt kryddade ansjovisfiléer.