Instagram agerar för att stoppa djurplågeri

InstagramNu agerar Instagram genom att informera sina användare om grymheten med att ta selfies med vilda djur. Det sker efter en undersökning av den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection.

I oktober i år uppmärksammades Instagram, genom efterforskningar gjorda av World Animal Protection, på en 292-procentig ökning av antalet selfies med vilda djur sedan 2014. Över 40% av dessa selfies visade särskilt skadliga interaktioner med vilda djur – de kramades, hölls fast eller blev hanterade på annat olämpligt sätt.

När någon av deras 800 miljoner användare nu söker på en hashtag som förknippas med skadliga aktiviteter med vilda djur, kommer de att mötas av texten: “Animal abuse and the sale of endangered animals or their parts are not allowed on Instagram.” Det finns för närvarande hundratals hashtags som #SlothSelfie och #MonkeySelfie på Instagrams hemsida.

Användarna kan gå vidare till en hemsida där Instagram varnar för att djuret ifråga kan ha smugglats, tjuvjagats eller plågats för att roa turister. De uppmanas också att vara medvetna om att de riskerar att bidra till att arter utrotas när de betalar för selfies med exotiska djur.

Instagramanvändare kan sedan via en länk besöka World Animal Protections hemsida för att få veta mer om inlägg som kan uppmuntra djurplågeri.