Kompetensgallerian – ny mötesplats för arbete och studier

Kompetensgallerian
Marie Svensson, Thure Morin och Kristina Bengtsson invigde nya Kompetensgallerian.
Kompetensgallerian i Eskilstuna är en mötesplats där Arbetsförmedlingen, Eskilstuna kommun, Eskilstuna folkhögskola och Mälardalens högskola samarbetar för att förenkla för dem som funderar på framtida yrkes- eller studieval. Kommunens Yrkeshögskolecenter kommer också att ha sin bas här.

Tanken bakom Kompetensgallerian är att det ska bli snabbare och enklare att fånga upp personer som är på väg i en ny riktning i yrkeslivet. De slipper springa runt med frågor och funderingar till flera olika myndigheter som man hittills har behövt göra.

– Det här är ett led i att tillsammans jobba för att minska arbetslösheten och motverka matchningsproblematiken på arbetsmarknaden. Det har varit en lång process att synka ihop vägledningen som vi nu gör, sa Thure Morin, chef för arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen i samband med invigningen den 18 januari.

Han invigde Kompetensgallerian tillsammans med Kristina Bengtsson, chef för Arbetsförmedlingen Norra Sörmland och Marie Svensson, ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden. De invigde genom att fatta varandras händer som en symbol för att vi ”nu gör något tillsammans.”

– Samverkan är ett nyckelord och i och med den här satsningen kan vi ge en fullständig bild av vilka olika möjligheter som finns till jobb eller studier, sa Kristina Bengtsson.

Sofia Axelsson är samordnare på Kompetensgallerian och kommer att finnas på plats för att vägleda Eskilstunabor till nästa steg i karriären tillsammans med tre personer på arbetsförmedlingen:

– Du ska kunna komma till oss oavsett om du har ett jobb och vill göra något annat eller om du idag är arbetslös, säger hon.

I bottenplan kan du bolla tankar och idéer med vägledare från Arbetsförmedlingen och Komvux. En trappa upp finns YH-centers utbildningsmäklare. Här kan företagare få hjälp att kartlägga framtida kompetensbehov som sedan matchas mot utbildningsanordnare inom yrkeshögskolan.

Kompetensgallerian öppnar idag 22 januari på Alva Myrdals gata 4 och öppettiderna kommer att vara måndag – torsdag mellan klockan 12.00 och 15:30.