Nya konstutställningar på Eskilstuna konstmuseum

Tre nya konstutställningar ställs ut på Eskilstuna konstmuseum. Det handlar om verk av två kända konstnärer samt Eskilstuna kommuns egna inköp till sin depositionskonstsamling under 2017.
nya utställningar
Jacob Dahlgren är en av utställarna på Eskilstuna konstmuseum.

Jacob Dahlgren – Not and Or
Återkommande i Jacob Dahlgrens konst är ränder, upprepningar och användandet av vardagliga objekt uppbyggda i abstrakta verk. På Eskilstuna konstmuseum har han låtit bygga upp en labyrintlik installation, delvis bestående av vanliga byggstängsel. Här presenteras ett stort antal verk, både äldre och nyproducerade, varav ett bygger på delaktighet och kommer ta sin form under utställningsperiodens gång.

Jacob Dahlgren är född i Stockholm och utbildad på Kungliga Konsthögskolan och Grafikskolan. År 2007 representerade han Sverige i den nordiska paviljongen på Venedigbiennalen och 2002 nominerades han till det finska konstpriset Ars Fennica. Dahlgrens konst har ställts ut på platser bland annat i USA, England och Helsingfors.

nya konstutställningar
Maria Skärlund från sin utställning Invändighet.

Maria Skärlund – Invändighet
Eskilstuna konstförenings stipendiat 2018 Maria Skärlund visar sina nya verk i utställningen Invändighet. I sina keramiska objekt utgår Maria ofta från den mänskliga kroppen på olika sätt och gestaltar det vi har på insidan.

Maria Skärlund är utbildad på Konstfack Keramik och glas åren 1986–92. 2015 gav hon ut boken, ”Skapa i lera”, där hon går igenom de grundläggande hantverksteknikerna inom keramiken. 2017 ställde hon ut sina verk på Liljevalchs vårsalong. Maria bor och jobbar i Eskilstuna.

Konstinköp 2017 – Eskilstuna kommuns nyinköpta lånekonst
Utställningen visar vilka inköp som gjordes till Eskilstuna kommuns depositionskonstsamling under 2017.

Vernissage av utställningarna lördag 27 januari kl. 12.00–16.00. Invigning sker kl. 14.00. Då medverkar Mona Kanaan, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Utställningarna pågår till och med 13 maj.

Utställningen arrangeras av Eskilstuna konstförening.