Bältdjuret i Kjula premiärvisas på Eskilstuna konstmuseum

Bältdjuret i Kjula
Bältdjuret i Kjula. Foto: Erik Rören

På söndag 4 februari är det premiärvisning av en cirka 30 minuter lång feel good-film på Eskilstuna konstmuseum. En film om det ambitiösa konstprojektetet som resulterade i det offentliga konstverket Bältdjuret i Kjula.

Konstnärernas process, tillsammans med historiskt material om den tidigare flyghangaren, har samlats i en dokumentärfilmproduktion. Filmen visas för första gången 4 februari på Eskilstuna konstmuseum. Producenter är Signe Johannessen och Erik Rören. Kamera, klipp och ljud: Peter Ohlsén. Vid premiärvisningen närvarar Mona Kanaan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I samband med filmvisningen arrangeras museets populära Familjesöndag. Det betyder att konstverkstan är öppen och alla som vill är välkomna att skapa med olika material. Dagen till ära är temat Bältdjuret i Kjula. Drop-in 13.00–16.00.

I uppdraget ingick att konstnärerna skulle integrera medborgardelaktighet i sin arbetsprocess och konstnärerna valde att arbeta med barnen i Kjula. Barnen i Kjula skola, som kanske känner området allra bäst, har definierat Kjula och tillsammans med Signe och Erik och deras konstnärliga tänkande räddat en bit av Kjulas historia, flyttat den in i framtiden och skapat ett nytt landmärke längs E20.

Filmen visas nu på söndag 4 februari klockan 13.00 på Eskilstuna konstmuseum.