Earth Hour 2018 i Eskilstuna

Earth Hour 2018
Ljusshowartisterna Act of Emotion använder spegeldräkter i sitt framträdande under Earth Hour i Eskilstuna.
Fotograf: Copyright @actofemotion
Lördag 24 mars släcks delar av den offentliga belysningen i Eskilstuna och Torshälla centrum med anledning av Earth Hour 2018. På Fristadstorget anordnas ett evenemang för allmänheten med bland annat sång, dans och LED-ljusshow.

– Eskilstuna är en ledande miljökommun som gör flera stora satsningar på miljön. I slutet av 2016 lanserade vi Miljölöftet, en checklista med 50 miljöåtgärder som kommunkoncernen lovar att genomföra under 2017 och 2018. Ett av miljölöftena är att uppmärksamma världens största miljömanifestation, Earth Hour, som vi i år deltar i för nionde året i rad, säger Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande.

Gatubelysning, kyrkor och stadshuset släcks
Under Earth Hour, 24 mars 20.30–21.30 hoppas kommunen att så många eskilstuna- och torshällabor som möjligt visar sitt engagemang genom att symboliskt släcka lampan under en timme. I Eskilstuna släcks Fors kyrka, Kloster kyrka och stadshuset. Även delar av gatubelysningen i Eskilstuna och Torshälla släcks.

Tid: Lördag 24 mars klockan 20.00
Plats: Fristadstorget, Eskilstuna

Program Earth Hour 2018
  • Spektakulär LED-ljusshow med spegeldräkter, framförd av Act of Emotion.
  • Barbershop med kören Key Town Harmony och kvartetten Gig-a-Bite
  • Hiphop-gruppen Black Illusion.
  • Provsmakning av klimatsmart tilltugg och juice.
  • Visning av den nya appen Deedster som hjälper dig att bli klimatsmart på ett lekfullt sätt.