Eskilstuna värd för SM i trädklättring 2018

SM i trädklättring
Foto: Håkan Nilsson
Tävlingen arrangeras av Svenska Trädföreningen i Stadsparken den 19 och 20 maj. SM i trädklättring arrangeras varje år av Svenska trädföreningen. Det är en branschtävling där yrkesverksamma arborister tävlar individuellt, i flera olika delmoment som speglar teknik och arbetssätt som arborister dagligen använder sig av.

Årets SM i trädklättring kommer att gå av stapeln 19-20 maj mitt i Stadsparken i Eskilstuna där det finns många stora träd som passar bra att klättra i. Under tävlingsdagarna finns också kommunens park- och naturavdelning på plats med trädvandring, tipspromenad, rådgivning och information om verksamheten.

– Vi är supernöjda med att Svenska Trädföreningen valde Eskilstuna för SM, säger Fredrik Eklund, trädvårdare på park- och naturavdelningen. Vi hoppas på många besökare i Stadsparken.

Krav för deltagande i tävlingen är att den som tävlar är van med att klättra i träd samt använder den säkerhetsutrustning som krävs. Dessutom ska den tävlande ha god kunskap om träd så hen kan ta sig fram på ett säkert sätt, utan att skada träden eller utsätta sig själv eller annan för fara.

Det finns en damklass och en herrklass samt en rookieklass. Svenska Trädföreningen ingår i ett internationellt nätverk, ISA, International society of arboriculture, som forskar och utbildar inom trädvård. Trädklättring är en del av deras verksamhet.

Den som är intresserad kan läsa mer om evenemanget på:
eskilstuna.se/tradklattring
Svenska Trädförbundet