Fotoutställning om djur på Lagersbergs säteri

Lagersbergs säteri

Lagersbergs säteri

Nu finns en fotoutställning att se vid Lagersbergs säteri. ”Liten och rar eller stor och farlig? Djur på Lagersbergs säteri” finns att se utomhus till och med 1 oktober.

Fotoutställningen  bygger på fotografier som upptäckts i gömmorna på Lagersbergs vind. Flera av bilderna är amatörfotografier från tiden 1900-1950. På tretton skyltar skildras familjen Perssons intresse för sina husdjur, såväl stora som små. Ofta tillsammans med medlemmar ur familjen Persson som var de sista enskilda ägarna av Lagersbergs säteri.

Utställningen finns att se utmed säteriets gångvägar. Den börjar i allén mitt framför herrgården och fortsätter på gångvägen till höger om huvudbyggnaden, med fortsättning i allén bakom herrgården. Utställningen visas till och med 1 oktober. Dagens verksamhet vid säteriet är en del av Eskilstuna stadsmuseum.

Läs mer om fotoutställningen »