Kom igång med träningen på utegym!

utegymHar du svårt att komma igång med träningen och känner att du inte vill köpa ett träningskort på gym? Träna på utegym istället. Eskilstuna har flera bra platser som man när som helst kan träna på.

Välj ett utegym som ligger nära dig och ta en jogging tur, promenad eller cykeltur till ett av utegymmen. Ibland kanske det redan är några på plats och tränar, men låt dig inte skrämmas bort för det. De som brukar träna på utegymmen är vana att turas om och väntar på sin tur. Det funkar precis som på ett vanligt gym och är till för alla, skillnaden är bara den att det är ute i den friska luften och det är gratis!

Såhär till sommaren och semester tider är det ett mycket bra tillfälle att vara utomhus och se till att man rör på sig. Ett tips är om man har möjlighet att ta med sig en vattenflaska och så något man kan torka av redskapen med. Speciellt om det är en varm dag och man svettas mycket och många har använt redskapen. Annars gör väl kanske naturen sin egen rengöring av redskapen när det regnar.

Det andra tipset är om man inte har tränat på länge, att då börja med ett rimligt mål. T.ex. träna 1 gång i veckan på utegym och ta sen promenader varje dag. Och blir det en vecka utan träning på utegym, se inte det som ett nederlag utan ta nya tag nästa vecka eller veckan därpå osv. Vissa kanske inte heller vill träna på utegym när det regnar och då kan man ju vänta på en torrare dag, eller kanske ta en regnrocks/paraply promenad istället. Lycka till med träningen!

Nya utegym kommer även komma i Kjula och Skogstorp. Utegymmet i Slagsta ska flyttas till en ny plats i Slagstaparken, skriver Eskilstuna kommun.