Arver Lastbilar bygger ny anläggning i Eskilstuna

Arver Lastbilar
Foto: Dan Boman
Under nästa år kommer Arver Lastbilar att påbörja bygget av en ny, toppmodern lastbilsanläggning i Eskilstuna Logistikpark. Flytten beräknas ske årsskiftet 2018/2019.

Arver Lastbilar är en av Scanias största privata återförsäljare och ett serviceföretag för kommersiella fordon som erbjuder kunden en helhetslösning för ett bekvämt och ekonomiskt lastbilsägande, med allt från försäljning av lastbilar till försäljning av reparation och service, serviceavtal och reservdelar.

– Att vi äger våra egna fastigheter vid strategiskt viktiga lägen är centralt i vår affärsstrategi, säger Jens Eriksson, vd på Arver. När vi bygger själva kan vi ju utforma efter egna behov.

En investering på 60 miljoner kronor

Arver investerar ca 60 miljoner i den nya anläggningen som kommer stå klar under 2018/2019. Den totala tomtarean uppgår till 48 000 kvadratmeter. I ett första steg investeras det i en komplett verkstad, som kommer uppta 20 000 kvadratmeter av den totala tomten. Som ett andra steg i investeringen av tomten är planen att utöver den service för kommersiella fordon som Arver Lastbilar erbjuder idag även kunna erbjuda kunderna fler relaterade tjänster. Målet är att skapa ett nav för kommersiella fordon och logistik.

Arver lastbilar strävar också efter att skapa en så miljösmart anläggning som möjligt. Verkstaden kommer t.ex. att vara utrustad med en toppmodern reningsteknik.

Geografiskt bra läge

Eskilstuna Logistikpark är en viktig knutpunkt för transporter till och från Stockholm och orter runt Mälardalen i och med det geografiska läget och närheten till E20. Logistikparken förbinder tre transportsystem, järnväg, motorväg och flyg på sitt ca 400 hektar stora område. Bland övriga verksamheter finns lager, datacenter och terminalverksamheter. Området växer och utvecklas kontinuerligt.

– Vi tror på Eskilstuna Logistikpark och den knutpunkt för logistik som växer fram där. Det är ett spännande och expansivt område säger Ulrika Arver, ägare Arver lastbilar. Vi ser fram emot att vår fantastiska personal ska få ännu bättre förutsättningar att ge våra kunder den bästa och mest moderna service som är möjlig.

– Att Arver Lastbilar nu väljer att etablera sin serviceanläggning i Logistikparken innebär ett stort mervärde för området, befintliga verksamheter samt tillkommande företagsetableringar och stärker härmed Eskilstunas attraktionskraft ytterligare, säger David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik och Etablering AB.