Stor efterfrågan efter ekologiska matkassar

ekologiska matkassarFörsäljningen av ekologisk mat har ökat kraftigt de senaste åren. Trots att matkassebranschen i Sverige är en bransch med hög konkurrens så har Årstiderna haft en stor ökning av sin matkasseförsäljning sedan 2016 och kan nu därför utöka sin verksamhet.

Den stora efterfrågan på ekologiska matkassar kan bero på ett större behov av ekologisk mat hos svenskarna och det faktum att fyra av tio svenskar vill äta mer ekologiskt enligt en Sifo-undersökning. Den gröna trenden är också en bidragande faktor till Årstidernas expansion och en av de bäst säljande matkassarna är den veganska matkassen som nyligen lanserades i Sverige.

– Vi tror på att det ska vara enkelt att kunna äta både ekologiskt och grönt. Med våra matkassar skapar vi en smidig förbindelse mellan våra ekologiska bönder och de som älskar att laga god och nyttig mat. Alla våra råvaror kommer från gårdar där odling och djuruppfödning sker helt ekologiskt och det är något vi ser att allt fler hushåll i Sverige uppskattar, säger Rachel Seow Sosa, marknadsansvarig på Årstiderna.

Boende i följande orter Södermanland har tidigare kunnat beställa Årstidernas ekologiska frukt- och grönsakslådor. Det har varit en stor efterfrågan bland kunderna i dessa städer att även kunna beställa de 100% ekologiska matkassarna, vilket nu alltså är möjligt.

Nyöppnade orter för ekologiska matkassar i Sörmland:

Eskilstuna, Husby-Rekarne, Mariefred, Norra Sorunda, Nykvarn, Skogstorp, Stallarholmen, Strängnäs, Södertälje, Uttran, Vendelsö.

Från och med nu kan alla i dessa orter få leverans av ekologiska matkassar direkt hem till dörren.

Läs mer på www.arstiderna.com