Besikta Bilprovning öppnar ny station i Eskilstuna

BesiktaI januari 2019 utökar Besikta sin stationsnärvaro med en nyetablering på Williams Väg 1 i Eskilstuna. Stationen kommer att erbjuda besiktningar och efterkontroller av såväl lätta som tunga fordon, och blir Besiktas tredje på orten.

Etableringen är ett svar från Besikta på den stora efterfrågan på utökade besiktningsmöjligheter bland kunder med tunga fordon.

– Den nya stationen ger företag och boende i och runt Eskilstuna en säker och tillgänglig partner för utförande av besiktningar, och ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina företags- och privatkunder, säger Marcus Rydell, Marknadsområdeschef på Besikta Bilprovning.

– I vår kontrollbesiktning av personbil, Säker Standard, ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen den som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Med hjälp av egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Marcus Rydell.

För mer information, gå till besikta.se.