Rekarneelever bäst i Sörmland på UF-företagande

UF
Alida Lindkvist, Lovisa Berglund och Marcus Andersson driver UF-företaget Posh.
Under UF-mässan i helgen tog de hem segern med sitt företag Posh, i konkurrens med tio andra länsfinalister. Nu väntar riksfinalen i Stockholm för de tre Rekarneeleverna.

Företagsidén är ekologiska doftstickor.
– Vi ville göra något enkelt, som inte fanns sedan tidigare eller i alla fall är ovanligt. Doftstickor finns ju, men vad vi vet finns inte ekologiska. Vi har tre dofter som vi själva tagit fram. Efter en eftermiddags experimenterande valde vi våra tre favoriter. De är baserade på naturliga oljor och förångade växter eller frukt, säger Lovisa Berglund som går ekonomiprogrammet på Rekarnegymnasiet.

Hon säger att vinsten var oväntad eftersom konkurrensen var  så hård.
– Vi har precis hunnit smälta det. Det är verkligen jätteroligt. Nu är det lätt att hitta motivationen till att fortsätta jobba och satsa lite extra inför riksfinalen.

Den 16-17 maj väntar riksfinalen i Älvsjö. Vinner de även där går de vidare till europamästerskapen.
Företaget Posh utgörs av Alida Lindkvist, Lovisa Berglund och Marcus Andersson.

Motiveringen:
Årets bästa UF-företag står för en genomtänkt design som går igenom i både presentation, produkt och monter. Med god förståelse för hela affärskedjan har de också lyckats uppnå en stark försäljning. De får även extra poäng för en väldigt god sammanhållning.


Om Ung företagsamhet:
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har organisationen utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 finns UF även på grundskolenivå. Läs mer på ungforetagsamhet.se