Retuna öppnar butik i centrum

ReTuna centrumbutik

ReTuna återvinningsgalleria på Folkestaleden är redan väl känd i världen. Men den behöver ändå bli bättre känd för eskilstunaborna. Så nu har man från den 1 november startat en ”popup” butik i centrum av Eskilstuna. Närmare bestämt på Kungsgatan i den lokal där Bürger King tidigare låg. Där kommer man att ha öppet fram till nyår.

Vill visa vad som finns i ReTuna

På ReTuna finns många olika butiker inom återvinning och återbruk. Nu visar man upp dessa i centrum. Varje butik på ReTuna ställer ut lite av det som man kan erbjuda ute på ReTuna. Tanken är att det ska locka folk att åka ut och handla på ReTuna. Vi vill stimulera eskilstunaborna att handla hållbart, säger Anna Bergström, centrumledaren på ReTuna. Speciellt nu inför den stundande julhandel.

Man kan faktiskt handla en del mindre saker även i den nya ”popup” butiken. Så det finns chans att komma in och fynda. Butiken bemannas av ordinarie personal på ReTuna så man får också chans att lära känna medarbetarna där ute.

ReBuykes bås i popup butiken

ReBuyke, som på ReTuna bl.a. säljer cyklar och sportartiklar visar upp det som man vet snart blir aktuellt: vinterutrustning med skidor och skridskor. Toni Haddad och Henrik Kindlund på ReBuyke berättar att efterfrågan på skidor och pjäxor brukar vara extremt stor så fort snön kommer. Så kom gärna ut och handla innan snön kommer, säger Toni

ReTuna popup